Iskanje

 

 Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. predsednik ZDVD 

 

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.  urednik spletne strani 

 

drugi kontakti>>>

 

  
 

 

 

 

cvicek3

 

 

"Božja kaplja troedina -
cviček -
vino imenitno,
suho in prijetno pitno,

kot ga dajejo črnina,
frankinja in kraljevina,

pivcu in pevcu se prileže,
jezik in srce razveže,

in četudi ni za maše,
zmeraj paše,

ker je naše, vino nežno,
živo, sveže."

Ambasador cvička -
Tone Pavček
v "Hvalnici cvičku"

 

 

 

 

 Zavarovalnica Triglav, d.d.

 

 

TPV logo

 

KGZ NOVO MESTO color 1

 

 MF PROJEKT logo crop

 

 

 

 

 

naslo01Dobrodošli na spletni strani Zveze društev
vinogradnikov Dolenjske (ZDVD)!

Naša zveza združuje vinogradniška društva iz območja Dolenjske in Posavja zaradi uresničevanja skupnih interesov na področju pridelave, negovanja in prometa dolenjskega posebneža cvička in ostalih vin s tega območja.

V ZDVD je včlanjenih 32 vinogradniških društev, skupaj preko 5000 vinogradnic in vinogradnikov.

Nova zakonodaja - grožnja slovenskemu vinogradništvu?

vinograd 2014Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je v javnost poslalo obvestilo o novem EU sistemu dovoljenj za bodočo obnovo vinogradov. Vinogradnike ministrstvo obvešča tako z novimi pogoji pri obnovi vinogradov, kot tudi o predvidenih kaznih za vse tiste, ki bodo imeli vinograde neprijavljene. Nov sistem bo v EU v veljavi od 2016-2030, brezpogojno in brez pripomb ga sprejema tudi Republika Slovenija, in sicer že z januarjem 2016! Še letos bo potrebno prijaviti vse, v RPGV (Register pridelovalcev grozdja in vina) neprijavljene vinograde in vse tiste površine, ki danes niso vinograd in jih vinogradniki želijo obnoviti ali zasaditi na novo, še v tem letu bo na UE potrebno pridobiti tudi pravico in dovoljenje za te obnove. 

Obstaja realna verjetnost zmanjševanja predvsem manjših vinogradov kot tudi števila vinogradnikov. Bodočnost našega vinogradništva in ohranitev vsaj obstoječih vinogradniških površin, je mogoča samo ob hitrem, strokovno učinkovitem in tržno uspešnem prilagajanju. Ni odveč dodati, da bo tudi tržna vrednost registriranih vinogradov, skladno z veljavno zakonodajo, bistveno višja. Podrobnejše informacije najdete tudi na spodnjih povezavah.  

kratek povzetek določb EU zakonodaje >>>
nov sistem dovoljenj (vir KGZ Maribor) >>>

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Podrobne informacije..

Sprejemam piskotke.

Vec o piskotkih