Iskanje

 

 Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. predsednik ZDVD 

 

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.  urednik spletne strani 

 

drugi kontakti>>>

 

  
 

 

 

 

cvicek3

 

 

"Božja kaplja troedina -
cviček -
vino imenitno,
suho in prijetno pitno,

kot ga dajejo črnina,
frankinja in kraljevina,

pivcu in pevcu se prileže,
jezik in srce razveže,

in četudi ni za maše,
zmeraj paše,

ker je naše, vino nežno,
živo, sveže."

Ambasador cvička -
Tone Pavček
v "Hvalnici cvičku"

 

 

 

 

 Zavarovalnica Triglav, d.d.

 

 

TPV logo

 

KGZ NOVO MESTO color 1

 

 MF PROJEKT logo crop

 

 

 

 

 

naslo01Dobrodošli na spletni strani Zveze društev
vinogradnikov Dolenjske (ZDVD)!

Naša zveza združuje vinogradniška društva iz območja Dolenjske in Posavja zaradi uresničevanja skupnih interesov na področju pridelave, negovanja in prometa dolenjskega posebneža cvička in ostalih vin s tega območja.

V ZDVD je včlanjenih 32 vinogradniških društev, skupaj preko 5000 vinogradnic in vinogradnikov.

Izbor 18. cvičkove princese

Konec aprila je bil zaključen postopek kandidiranja za 18. cvičkovo pinceso, na javni razpis so se odzvale tri kandidatke. Novo cvičkovo princeso bo izbrala strokovna komisija, imenovana na seji UO ZDVD, med dekleti: Anja Mrhar (članica VTD Čatež pod Zaplazom), Roksana Berend (članica DV Trebnje) in Klaudija Kolar (članica VTKD Cerklje ob Krki).

Anja.Mrhar klavdijaroksana
(Anja, Klaudija in Roksana - kandidatke za 18. cvičkovo princeso)

Letošnji izbor bo potekal po dopolnjenem Pravilniku o izboru cvičkove princese in sicer kombinirano, pred komisijo na zaprtem delu in pred komisijo oz. publiko na osrednji prireditvi 44. Tedna cvička, v soboto 7. maja zvečer.  Vse tri kandidatke za 18. cvičkovo princeso so tako ali drugače povezane z vinogradništvo in vinarstvom, oz. s cvičkom in so pripravljene nadaljevati poslanstvo dosedanjih cvičkovih princes.

Anja (roj. 1995) živi na Čatežu, kjer imajo gostinski lokal. Doma obdelujejo vinograd, v katerem rada poprime za delo. V Ljubljani študira živilstvo in prehrano, ukvarja pa se tudi z različnimi ročnimi deli, risanjem ter z ustvarjanjem na splošno. Med njenimi hobiji sta tudi vrtnarjenje in sadjarstvo.

Klaudija (roj. 1991) živi na Velikih Malencah pri Brežicah. Opravljeno ima ekonomsko gimnazijo ter končano diplomo na Višji strokovni šoli Grm Novo mesto, smer naravovarsto. Doma rada priskoči na pomoč pri vseh opravilih, še posebej pa rada preživi čas ob trtah v domačem vinogradu.

Roksana (roj. 1982) je ekonomistka, zaposlena v podjetju za vrednotenje nepremičnin. V prostem času se sprošča z opravili v vinogradu ter na teku ali kolesu v domači vinski gorici Zvale. Z vinogradništvom se je seznanila že v otroštvu, ko je oče nadaljeval družinsko tradicijo vzgoje trsov.

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Podrobne informacije..

Sprejemam piskotke.

Vec o piskotkih