Iskanje

 

 Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. predsednik ZDVD 

 

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.  urednik spletne strani 

 

drugi kontakti>>>

 

  
 

 

 

 

cvicek3

 

 

"Božja kaplja troedina -
cviček -
vino imenitno,
suho in prijetno pitno,

kot ga dajejo črnina,
frankinja in kraljevina,

pivcu in pevcu se prileže,
jezik in srce razveže,

in četudi ni za maše,
zmeraj paše,

ker je naše, vino nežno,
živo, sveže."

Ambasador cvička -
Tone Pavček
v "Hvalnici cvičku"

 

 

 

 

 Zavarovalnica Triglav, d.d.

 

 

TPV logo

 

KGZ NOVO MESTO color 1

 

 MF PROJEKT logo crop

 

 

 

 

 

naslo01Dobrodošli na spletni strani Zveze društev
vinogradnikov Dolenjske (ZDVD)!

Naša zveza združuje vinogradniška društva iz območja Dolenjske in Posavja zaradi uresničevanja skupnih interesov na področju pridelave, negovanja in prometa dolenjskega posebneža cvička in ostalih vin s tega območja.

V ZDVD je včlanjenih 32 vinogradniških društev, skupaj preko 5000 vinogradnic in vinogradnikov.

VINIS praznuje 20 let

vinis 20 let

Zveza društev vinogradnikov in vinarjev Slovenije praznuje! Organizacija VINIS je bila na radgonskem kmetijskem sejmu ustanovljena pred dvajsetimi leti, že vrsto let pa je aktiven član zveze tudi naša Zveza društev vinogradnikov Dolenjske. 

Slavnostna seja, s katero bo obeležen pomemben jubilej, bo potekala na sejmu AGRA v Gornji Radgoni, v torek 23. 8. 2016 ob 11. uri v dvorani 4. Svojo udeležbo so med drugim napovedali minister mag. Dejan Židan s sodelavci iz Ministrstva za kmetijstvo Republike Slovenije, slovenski vinski dvor z aktualno vinsko kraljico Slovenije Saro Stadler, predstavniki včlanjenih zvez (tudi predstavniki naših društev in vodstva ZDVD), vinogradniških in vinarskih društev ter drugi. Ob svečani priložnosti, na kateri bodo v kulturnem programu sodelovali izvajalci iz vseh treh vinorodnih dežel Slovenije, bo izdan bilten, ki zajema prehojeno pot zveze Vinis in smernice nadaljnega razvoja.

Prireditev bo povezovala 16. cvičkova princesa Maja Žibert, sodelovala bo tudi 12. cvičkova princesa in 16. Vinska kraljica Slovenije, Martina Baškovič. Še več, logotip - Zveze VINIS je izdelala 18. cvičkova princesa, Anja Mrhar.

V okviru 20 letnice, ima VINIS na sejmu AGRA prvič tudi svoj razstavni prostor, pri vinarjih v hali C3. Dolenjski vinarji bomo prisotni v torek, 23.8., in sicer Vinarstvo Colnar - Trška gora in Vinarstvo Komatar - Gadova peč ter v sredo, 24.8., Vinarstvo - Štemberger Šentjernej in Vinarstvo Martinčič - Šentjernej.

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Podrobne informacije..

Sprejemam piskotke.

Vec o piskotkih