Iskanje

 

 Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. predsednik ZDVD 

 

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.  urednik spletne strani 

 

drugi kontakti>>>

 

  
 

 

 

 

cvicek3

 

 

"Božja kaplja troedina -
cviček -
vino imenitno,
suho in prijetno pitno,

kot ga dajejo črnina,
frankinja in kraljevina,

pivcu in pevcu se prileže,
jezik in srce razveže,

in četudi ni za maše,
zmeraj paše,

ker je naše, vino nežno,
živo, sveže."

Ambasador cvička -
Tone Pavček
v "Hvalnici cvičku"

 

 

 

 

 Zavarovalnica Triglav, d.d.

 

 

TPV logo

 

KGZ NOVO MESTO color 1

 

 MF PROJEKT logo crop

 

 

 

 

 

naslo01Dobrodošli na spletni strani Zveze društev
vinogradnikov Dolenjske (ZDVD)!

Naša zveza združuje vinogradniška društva iz območja Dolenjske in Posavja zaradi uresničevanja skupnih interesov na področju pridelave, negovanja in prometa dolenjskega posebneža cvička in ostalih vin s tega območja.

V ZDVD je včlanjenih 32 vinogradniških društev, skupaj preko 5000 vinogradnic in vinogradnikov.

Izvoljeno je bilo novo vodstvo

jurakDelegati Skupščine ZDVD so na rednih volitvah, v nedeljo 28. maja, izvolili novo vodstvo, ki bo ZDVD vodilo naslednja štiri leta. Za predsednika je bil izvoljen Miran Jurak (na sliki), podpredsedniški funkciji pa sta zaupani Martini Baškovič in Urošu Flajsu. V Nadzorni odbor so bili izvoljeni Ivan Vizlar, Rudi Bec in Stane Možič. Drugi kandidat za predsednika je bil Janez Selak.

Miran Jurak - novi predsednik ZDVD, je v prejšnjem mandatu opravljal funkcijo podpredsednika, v zvezi pa deluje že vrsto let. Aktivno je bil vljučen v organizacijo 44. in 45. Tedna cvička, kjer je uspešno koordiniral delo posameznih društev, ZDVD in Občine Trebnje. Vidno vlogo je odigral pri izborih dosedanjih cvičkovih princes in ambasadorjev cvička, pri sodelovanju z Zvezo društev vinogradnikov in vinarjev Slovenije (VINIS) ter organizaciji protestnega shoda vinogradnikov na sejmu AGRA, v Gornji Radgoni leta 2013. Odgovorne institucije smo takrat opozorili na neodgovorno in nepravično izračunavanje katastrskega dohodka in na stiske številnih, ki bi nastale v primeru izvajanja napovedanega novega davka na nepremičnine. Novo izvoljeni predsednik se je zahvalil za izkazano zaupanje, za izrečene dobre želje, poudaril je, da se bo za zaupanje članic in članov trudil po svojih najboljših močeh. 

Zbrani na Skupščini so se zahvalili Matjažu Jakšetu, ki je ZDVD uspešno vodil v zadnjem štiriletnem mandatu. V delo ZDVD je bil aktivno vključen od leta 1999 - kot član Upravnega odbora, oz. predsednik DV Studenec, od leta 2013 pa kot njen predsednik. V vseh letih je uspešno uresničeval poslanstvo zveze - skrb za realizacijo skupnih interesov na področju pridelovanja, negovanja in prometa cvička in ostalih vin s tega območja, skrb za dober status vinogradnikov, ohranitev vinogradniških površin, promocijo dolenjske vinogradniške tradicije, naših društev, članic in članov ZDVD.

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Podrobne informacije..

Sprejemam piskotke.

Vec o piskotkih