Iskanje

 

 Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. predsednik ZDVD 

 

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.  urednik spletne strani 

 

drugi kontakti>>>

 

  
 

 

 

 

cvicek3

 

 

"Božja kaplja troedina -
cviček -
vino imenitno,
suho in prijetno pitno,

kot ga dajejo črnina,
frankinja in kraljevina,

pivcu in pevcu se prileže,
jezik in srce razveže,

in četudi ni za maše,
zmeraj paše,

ker je naše, vino nežno,
živo, sveže."

Ambasador cvička -
Tone Pavček
v "Hvalnici cvičku"

 

 

 

 

 Zavarovalnica Triglav, d.d.

 

 

TPV logo

 

KGZ NOVO MESTO color 1

 

 MF PROJEKT logo crop

 

 

 

 

 

naslo01Dobrodošli na spletni strani Zveze društev
vinogradnikov Dolenjske (ZDVD)!

Naša zveza združuje vinogradniška društva iz območja Dolenjske in Posavja zaradi uresničevanja skupnih interesov na področju pridelave, negovanja in prometa dolenjskega posebneža cvička in ostalih vin s tega območja.

V ZDVD je včlanjenih 32 vinogradniških društev, skupaj preko 5000 vinogradnic in vinogradnikov.

O prireditvi 46. Teden cvička smo obvestili širšo javnost

najava,46TC

Na srečanju gospodarstvenikov in njihovih poslovnih partnerjev Občine Šentjernej, smo v petek 10. novembra, v Majzljevi zidanici, tudi uradno naznanili našo namero, da 46. Teden cvička naslednje leto organiziramo v Šentjerneju. Največji vinarsko turistični dogodek, ki bo naslednje leto organiziran na Dolenjskem, bomo izvedli v dneh od 25. do 27. maja 2018.

Na srečanju je bilo prisotnih več kot 70 gospodarstvenikov in poslovnih partnerjev občine Šentjernej. Predstavnik DV Šenternej in aktualni Kralj cvička Gregor Štemberger, predsednik ZDVD Miran Jurak in župan Občine Šentjernej Ratko Luzar, smo na prireditvi slavnostno razvili transparent z napovedjoo 46. Tedna cvička v Šentjerneju (slika zgoraj). Še isti večer je tudi podpredsednica ZDVD Martina Baškovič v pozdravnem nagovoru na Dolenjskem martinovanju, v Novem mestu, napovedala organizacijo 46. Tedna cvička v Šentjerneju, kar je poželo velik aplavz vseh prisotnih. Naslednji dan, na  martinovo soboto, pa je to informacijo prejelo na tisoče pohodnikov Levstikovega pohodna od Litije do Čateža, na zaključni prireditvi Razhodnje z martinovanjem na Čatežu pod Zaplazom. Na Čatežu se je informacije o organizaciji 46. Tedna cvička razveselila tudi aktualna, 21. Vinska kraljica Slovenija Maja Žibert.

Za že izvedenimi prvimi pripravami na odmevno prireditev, smo v teh dneh torej pričeli nagovarjati in informirati o dogodku, tudi širšo slovensko javnost. Želimo, da 46. Teden cvička, tudi naslednje leto v popolnosti uspe, za to se bomo maksimalno potrudili.

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Podrobne informacije..

Sprejemam piskotke.

Vec o piskotkih