Iskanje

 

 Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. predsednik ZDVD 

 

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.  urednik spletne strani 

 

drugi kontakti>>>

 

  
 

 

 

 

cvicek3

 

 

"Božja kaplja troedina -
cviček -
vino imenitno,
suho in prijetno pitno,

kot ga dajejo črnina,
frankinja in kraljevina,

pivcu in pevcu se prileže,
jezik in srce razveže,

in četudi ni za maše,
zmeraj paše,

ker je naše, vino nežno,
živo, sveže."

Ambasador cvička -
Tone Pavček
v "Hvalnici cvičku"

 

 

 

 

 Zavarovalnica Triglav, d.d.

 

 

TPV logo

 

KGZ NOVO MESTO color 1

 

 MF PROJEKT logo crop

 

 

 

 

 

naslo01Dobrodošli na spletni strani Zveze društev
vinogradnikov Dolenjske (ZDVD)!

Naša zveza združuje vinogradniška društva iz območja Dolenjske in Posavja zaradi uresničevanja skupnih interesov na področju pridelave, negovanja in prometa dolenjskega posebneža cvička in ostalih vin s tega območja.

V ZDVD je včlanjenih 32 vinogradniških društev, skupaj preko 5000 vinogradnic in vinogradnikov.

Dobrodelni dogodek na Malkovcu

Vinska kraljica Slovenije 7870 Large

Na dobrodelni prireditvi na Malkovcu, na katero nas je pred dnevi povabila 21. Vinska kraljica Slovenije Maja Žibert, se je zbralo 90 ljudi. Zbran prispevek, preko 1500 EUR, je bilo namenjeno ljubljanskemu društvu Žarek upanja. Dejavnost društva je usmerjena  v psihosocialno obravnavo odvisnih od alkohola in drugih oblik zasvojenosti ter pomoči njihovim bližnjim, z namenov vztrajanja v abstinenci, rehabilitaciji in njihovi ponovni vključitvi v socialno okolje. Polega tega organizirajo tudi tabor na snegu za otroke. Izvedeli smo, da bo s pomočjo zbranih sredstev marsikateri otrok prvič izkusil radost in veselje, ki jih ponujajo zimske aktivnosti. Posebno pozornost v sklopu delovanja društva je namreč tudi preventivni program za otroke, mladostnike in njihove starše, med drugim tudi otrok, katerih življenje je zaznamoval "družinski alkoholizem".

Dogodek je bil popestren z glasbenimi točkami pevskega zbora vinogradnikov in Šentruperta, skupine Lilit (prav tako iz Šentruperta) ter glasbenice Ditke. Udeleženci smo uživali ob sožitju izbrane kulinarike in vin iz vseh treh vinorodnih dežel Slovenije. Dobrodelni dogodek je Maja Žibert organizirala ob bližnjem izteku mandata 21. Vinske kraljice Slovenije. Ob velikem številu udeležencev iz Slovenije, je bilo prisotnih tudi precej vinogradnikov in vinarjev iz Dolenjske. Med njimi nekateri predsedniki vinogradniških društev, vodstvo ZDVD, aktuali kralj cvička in cvičkova princesa, nekdanje vinske kraljice Slovenije, nekdanje cvičkove princese in lokalne vinske kraljice Slovenije. Na dogodku niso manjkali niti, še posebej zaželjeni udeleženci, kot so župani Temeniško-Mirnske doline in Podžupan Šentjerneja, predsednik VINIS-a, predsednik Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije, vodstvo Pomurskega sejma na čelu s predsednikom uprave, direktor KZ Krško in predstavniki Ministrstva za kmetijstvo, prehrano in gozdarstvo, z državno sekretarko mag. Tanja Strniša in ministrom Dejan Židanom.

Več o dogajanju na Malkovcu, v Vinskem dvoru Deu, pa je razvidno tudi iz priložene fotogalerije.

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Podrobne informacije..

Sprejemam piskotke.

Vec o piskotkih