Iskanje

 

 Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. predsednik ZDVD 

 

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.  urednik spletne strani 

 

drugi kontakti>>>

 

  
 

 

 

 

cvicek3

 

 

"Božja kaplja troedina -
cviček -
vino imenitno,
suho in prijetno pitno,

kot ga dajejo črnina,
frankinja in kraljevina,

pivcu in pevcu se prileže,
jezik in srce razveže,

in četudi ni za maše,
zmeraj paše,

ker je naše, vino nežno,
živo, sveže."

Ambasador cvička -
Tone Pavček
v "Hvalnici cvičku"

 

 

 

 

 Zavarovalnica Triglav, d.d.

 

 

TPV logo

 

KGZ NOVO MESTO color 1

 

 MF PROJEKT logo crop

 

 

 

 

 

naslo01Dobrodošli na spletni strani Zveze društev
vinogradnikov Dolenjske (ZDVD)!

Naša zveza združuje vinogradniška društva iz območja Dolenjske in Posavja zaradi uresničevanja skupnih interesov na področju pridelave, negovanja in prometa dolenjskega posebneža cvička in ostalih vin s tega območja.

V ZDVD je včlanjenih 32 vinogradniških društev, skupaj preko 5000 vinogradnic in vinogradnikov.

Dolenjski pozdrav odhajajoči kroni

"Dolenjski pozdrav odhajajoči kroni", smo poimenovali dogodek, ki ga je ZDVD priredila v čast 21. vinske kraljice Maje Žibert. V teh dneh Maja namreč zaključuje svoj uspešen enoletni mandat vinske kraljice, v katerem je v celoti izpolnila svoje poslanstvo in bila pri tem v ponos tudi dolenjskim vinogradnikom. Pred dokončnim slovesom od krone so se ji številni zahvalili za dobro opravljeno delo, na prijetnem druženju v Vinski kleti Frelih v Šentrupertu, 8. januarja 2018.

V imenu dolenjskih vinogradnic in vinogradnikov se ji je zahvalil tudi predsednik ZDVD Miran Jurak in ob tej priložnosti dodal: »Bila si nekaj posebnega, preprosta, dosledna, predana poslanstvu. Čudovito si predstavljala vina vseh treh vinorodnih dežel in vseskozi v srcu nosila lik vinogradnika in vinarja, še posebno našega Dolenjskega posebneža cvička«.

Maji Žibert na njenih poteh želimo vse najlepše. Prepričani smo, da bo po tem, ko je kot 16. cvičkova princesa (v letu 2014) in kot 21. vinska kraljica Slovenije (v letu 2017) z zadovoljstvom promovirala naša vina, vinogradniško tradicijo in Dolenjsko, uspešna tudi pri vseh izzivih, ki jo čakajo v bodoče.

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Podrobne informacije..

Sprejemam piskotke.

Vec o piskotkih