Iskanje

 

 Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. predsednik ZDVD 

 

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.  urednik spletne strani 

 

drugi kontakti>>>

 

  
 

 

 

 

cvicek3

 

 

"Božja kaplja troedina -
cviček -
vino imenitno,
suho in prijetno pitno,

kot ga dajejo črnina,
frankinja in kraljevina,

pivcu in pevcu se prileže,
jezik in srce razveže,

in četudi ni za maše,
zmeraj paše,

ker je naše, vino nežno,
živo, sveže."

Ambasador cvička -
Tone Pavček
v "Hvalnici cvičku"

 

 

 

 

 Zavarovalnica Triglav, d.d.

 

 

TPV logo

 

KGZ NOVO MESTO color 1

 

 MF PROJEKT logo crop

 

 

 

 

 

naslo01Dobrodošli na spletni strani Zveze društev
vinogradnikov Dolenjske (ZDVD)!

Naša zveza združuje vinogradniška društva iz območja Dolenjske in Posavja zaradi uresničevanja skupnih interesov na področju pridelave, negovanja in prometa dolenjskega posebneža cvička in ostalih vin s tega območja.

V ZDVD je včlanjenih 32 vinogradniških društev, skupaj preko 5000 vinogradnic in vinogradnikov.

Zaključen je 46. Teden cvička

Uspešno smo zaključili s prireditvami 46. Tedna cvička. Organizatorji se zahvaljujemo vsem, ki ste nas v teh dneh obiskali v Šentjerneju in z nami oblikovali uspešne zgodbe dolenjskega vinogradništva. Hvala tudi vsem prizadevnim posameznikom in sponzorjem, ki ste v prireditve vložili svoj trud, dobro voljo in nam pomagali pri uspešni realizaciji.

Sobotni dan, na 46. Tednu cvička, so obiskovalci preživeli na sejmu z razstavo specialne vinogradniške tehnike, na cvičkovem nogometnem turnirju in na "cvičkovi kuhni", ki je bila v okviru tradicionalne prireditve Teden cvička, organizirana prvič. Večer smo sklenili na proglasitvi nove cvičkove princese, Ane Pavlin. Na prireditvi so bile, poleg dosedanjih cvičkovih princes, prisotne tudi druge vinske kraljice iz slovenskih vinorodnih krajev. Nekaj utrinkov sobotnega dne vam ponujamo v fotogaleriji, posnel jo je Jani Pavlin.

46. Teden cvička smo v nedeljo, ob degustacijah najbolje ocenjenih vin, odprtju polnilnice za električna vozila, zabavnim programom in kasaškimi dirkami, zaključili s podelitvijo najvišjih odličij ocenjevanja vin ter skupščino ZDVD. Na skupščini smo med drugim analizirali izvedene aktivnosti ZDVD v zadnjem letu, sprejeli poročila vodstva zveze in Nadzornega odbora ter začrtali pot nadaljnjih aktivnosti.

Nasvidenje naslednje leto, na 47. Tednu cvička!

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Podrobne informacije..

Sprejemam piskotke.

Vec o piskotkih