Iskanje

 

 Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. predsednik ZDVD 

 

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.  urednik spletne strani 

 

drugi kontakti>>>

 

  
 

 

 

 

cvicek3

 

 

"Božja kaplja troedina -
cviček -
vino imenitno,
suho in prijetno pitno,

kot ga dajejo črnina,
frankinja in kraljevina,

pivcu in pevcu se prileže,
jezik in srce razveže,

in četudi ni za maše,
zmeraj paše,

ker je naše, vino nežno,
živo, sveže."

Ambasador cvička -
Tone Pavček
v "Hvalnici cvičku"

 

 

 

 

 Zavarovalnica Triglav, d.d.

 

 

TPV logo

 

KGZ NOVO MESTO color 1

 

 MF PROJEKT logo crop

 

 

 

 

 

naslo01Dobrodošli na spletni strani Zveze društev
vinogradnikov Dolenjske (ZDVD)!

Naša zveza združuje vinogradniška društva iz območja Dolenjske in Posavja zaradi uresničevanja skupnih interesov na področju pridelave, negovanja in prometa dolenjskega posebneža cvička in ostalih vin s tega območja.

V ZDVD je včlanjenih 32 vinogradniških društev, skupaj preko 5000 vinogradnic in vinogradnikov.

AGRA, rezultati ocenjevanja vin

vina Radgona

V skladu s pravilnikom o odprtem državnem ocenjevanju vin, so v Gornji Radgoni objavili razultate 44. odprtega državnega ocenjevanja vin – Vino Slovenija Gornja Radgona in 7. ocenjevanja vin iz ekološko pridelanega grozdja. Tradicionalno ocenjevanje je potekalo v okviru sejma AGRA – 56. mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma. Vina so bila ocenjena od 16. do 18. julija 2018 v prostorih Pomurskega sejma v Gornji Radgoni. Komisije so tokrat poskusile 573 vin 193 vinarjev iz šestih držav. Odlične rezultate so dosegli dolenjski vinarji. Med šampioni tega ocenjevanja so tudi tri šentjernejska vina. Šampion za sladko belo vino je laški rizling, jagodni izbor, letnik 2011, iz Vinogradništva-kletarstva Gregor Štemberger. Šampiona za vino cviček PTP sta Cviček I (2017) in Cviček II (2017), oba iz kleti Vina Martinčič.

Predsednik ocenjevalnih komisij dr. Mojmir Wondra je še posebej izpostavil zagnanost dolenjskih vinarjev ter dobro sodelovanje Pomurskega sejma z združenji regionalnih pridelovalcev. »Ne pomnim, da bi cviček na ocenjevanju v Gornji Radgoni sodeloval s takim številom vzorcev in v taki kakovosti kot letos. Dolenjci so navdušili, poslali več kot 30 vzorcev cvička in dosegli podelitev svojega šampiona. In naslov je šel v prave roke, Jerneju Martinčiču, ki je tudi kralj cvička,« je dejal.

REZULTATI:

Čestitke pridelovalcem, še posebej kleti Vina Martinčič in Vinogradništvu-kletarstvu Štemberger, za naslov šampiona. Nosilca dejavnosti v obeh kleteh kakovost svojih vin redno dokazujeta tudi na ocenjevanjih vin, ki jih organizira ZDVD. Gregor Štemberger kot kralj cvička v letu 2017, Jernej Martinčič pa kot aktualni kralj cvička, v letošnjem letu.

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Podrobne informacije..

Sprejemam piskotke.

Vec o piskotkih