Iskanje

 

 Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. predsednik ZDVD 

 

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.  urednik spletne strani 

 

drugi kontakti>>>

 

  
 

 

 

 

cvicek3

 

 

"Božja kaplja troedina -
cviček -
vino imenitno,
suho in prijetno pitno,

kot ga dajejo črnina,
frankinja in kraljevina,

pivcu in pevcu se prileže,
jezik in srce razveže,

in četudi ni za maše,
zmeraj paše,

ker je naše, vino nežno,
živo, sveže."

Ambasador cvička -
Tone Pavček
v "Hvalnici cvičku"

 

 

 

 

 Zavarovalnica Triglav, d.d.

 

 

TPV logo

 

KGZ NOVO MESTO color 1

 

 MF PROJEKT logo crop

 

 

 

 

 

naslo01Dobrodošli na spletni strani Zveze društev
vinogradnikov Dolenjske (ZDVD)!

Naša zveza združuje vinogradniška društva iz območja Dolenjske in Posavja zaradi uresničevanja skupnih interesov na področju pridelave, negovanja in prometa dolenjskega posebneža cvička in ostalih vin s tega območja.

V ZDVD je včlanjenih 32 vinogradniških društev, skupaj preko 5000 vinogradnic in vinogradnikov.

Klopotci že naznanjajo skorajšnjo trgatev

Grozdje pospešeno zori, trgatev pa se hitro bliža. Pridelovalci penin, kar nekaj jih je tudi med dolenjskimi vinogradniki, so s trgatvami ta vikend že pričeli. Parametre dozorevanja grozdja, ki jih spremlja KGZ Novo mesto, lahko preverite na njihovi spletni strani, še enkrat pa vabljeni tudi na strokovna predavanja o trgatvi, ki so organizirana v več krajih naše vinorodne dežele.

V minulem tednu so mnogi vinogradniki tradicionalno postavljali klopotce, v nekaterih vinogradniških društvih se na ta dogodek še posebej skrbno pripravijo. Na nekaj postavitvah smo bili tudi predstaviki vodstva ZDVD, cvičkova princesa in kralj cvička.

Tokrat izpostavljamo postavitev klopotca pri vinogradniku Franciju Smrekarju iz DV Škocjan. Ob številnih prisotnih domačinih, prijateljev iz Štajerske ter članov vinogradnikega društva Škocjan, so klopotec postavili trije predsedniki, in sicer predsednik DV Škocjan - Franci Matko, predsednik ZDVD - Miran Jurak in predsednik Zveze društev in vinogradnikov Slovenije - VINIS, Alojz Toplišek. Klopotec trdno stoji in že odganja ptiče.

DV Škocjan je na letošnje ocenjevanje vin 46. Tedna cvička oddalo največ vzorcev, prav tako na ocenjevanje vin zveze VINIS, t.i. državno ocenjevanje vseh treh vinorodnih dežel. Še več, DV Škocjan je letos na tednu cvička prejelo največ najvišjih priznanj, največ Franc Smrekar, in sicer eno veliko zlato, štiri zlate in srebrno medaljo. Tudi na ocenjevanju Zveze društev in vinogradnikov Slovenije - VINIS, sta dva naslova prvaka kategorije šla v roke vinogradnika Francija Smrekarja in Marjana Oberča iz DV Škocjan. Tudi zaradi tega je bila postavitev klopotca v DV Škocjan, toliko bolj slovesna in prijetna.

Nekaj fotografij vam ponujamo v fotogaleriji.

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Podrobne informacije..

Sprejemam piskotke.

Vec o piskotkih