Iskanje

 

 Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. predsednik ZDVD 

 

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.  urednik spletne strani 

 

drugi kontakti>>>

 

  
 

 

 

 

cvicek3

 

 

"Božja kaplja troedina -
cviček -
vino imenitno,
suho in prijetno pitno,

kot ga dajejo črnina,
frankinja in kraljevina,

pivcu in pevcu se prileže,
jezik in srce razveže,

in četudi ni za maše,
zmeraj paše,

ker je naše, vino nežno,
živo, sveže."

Ambasador cvička -
Tone Pavček
v "Hvalnici cvičku"

 

 

 

 

 Zavarovalnica Triglav, d.d.

 

 

TPV logo

 

KGZ NOVO MESTO color 1

 

 MF PROJEKT logo crop

 

 

 

 

 

naslo01Dobrodošli na spletni strani Zveze društev
vinogradnikov Dolenjske (ZDVD)!

Naša zveza združuje vinogradniška društva iz območja Dolenjske in Posavja zaradi uresničevanja skupnih interesov na področju pridelave, negovanja in prometa dolenjskega posebneža cvička in ostalih vin s tega območja.

V ZDVD je včlanjenih 32 vinogradniških društev, skupaj preko 5000 vinogradnic in vinogradnikov.

Obiskali smo Primorsko

Pred dnevi je zveza Vinis organizirala prvi strokovni izlet na Primorsko. Med šestdesetimi udeleženci, predsedniki vinogradniških društev zveze vinogradnikov in vinarjev Slovenije-VINIS in člani organov VINIS-a, smo bili tudi predsedniki društev, predstavniki cvičkovega dvora in drugi predstavniki ZDVD.izlet Vinis

Po jutranji kavi v Trebnjem, smo pot nadaljevali proti Kopru, kjer smo si ogledali Luko Koper. Obiskali smo vinarja Bordon iz Dekanov, si ogledali njihovo novo klet in poskusili primorska vina. Odpeljali smo se do Hrastovelj, v cerkvici smo si ogledali znamenite freske, vključno s freskami mrtvaškega plesa, po čemem je ta cerkvica zapisana v zgodovino turističnih znamenitosti. Pot smo nadaljevali do vinogradniške kmetije Jogan v Pobegih, kjer je bila ob pršutu druga degustacija vin. Pri Joganovih domuje aktualna vinska kraljica slovenske Istre, ki nas je poleg očeta Damjana tudi nagovorila. Na poti v Lovski dom LD Boršt smo nazdravili pri prvi fontani vina v Marezigah. V lepem spominu nam ostaja tudi čudovit pogled na Koper z okolico in morjem. Sredi vinogradov smo na zaključku našega izleta poleg dobrot iz žara in dobre kaplice tudi zaplesali in zapeli.

Člani vodstva Vinis in ZDVD ugotavljamo, da so takšna srečanja zaželjena tudi v bodoče, tako z vidika izmenjave strokovnih mnenj kot tudi medsebojnega spoznavanja in prijetnega druženja.

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Podrobne informacije..

Sprejemam piskotke.

Vec o piskotkih