Iskanje

 

 Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. predsednik ZDVD 

 

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.  urednik spletne strani 

 

drugi kontakti>>>

 

  
 

 

 

 

cvicek3

 

 

"Božja kaplja troedina -
cviček -
vino imenitno,
suho in prijetno pitno,

kot ga dajejo črnina,
frankinja in kraljevina,

pivcu in pevcu se prileže,
jezik in srce razveže,

in četudi ni za maše,
zmeraj paše,

ker je naše, vino nežno,
živo, sveže."

Ambasador cvička -
Tone Pavček
v "Hvalnici cvičku"

 

 

 

 

 Zavarovalnica Triglav, d.d.

 

 

TPV logo

 

KGZ NOVO MESTO color 1

 

 MF PROJEKT logo crop

 

 

 

 

 

naslo01Dobrodošli na spletni strani Zveze društev
vinogradnikov Dolenjske (ZDVD)!

Naša zveza združuje vinogradniška društva iz območja Dolenjske in Posavja zaradi uresničevanja skupnih interesov na področju pridelave, negovanja in prometa dolenjskega posebneža cvička in ostalih vin s tega območja.

V ZDVD je včlanjenih 32 vinogradniških društev, skupaj preko 5000 vinogradnic in vinogradnikov.

Izbiramo 22. cvičkovo princeso

21cp simonaKljub temu, da bo letošnji 48. Teden cvicka potekal brez osrednje prireditve, bomo izbrali 22. cvičkovo princeso. Razglasili jo bomo na dogodku do konca meseca junija, ko ji bo krono predala 21. cvičkova princesa, Simona Petretič (na sliki). Vabimo dekleta nad 18. letom starosti, ki imate najmanj srednješolsko izobrazbo, vozniški izpit B kategorije in ste doma iz vinorodnega okoliša Dolenjske, da se prijavite. Kandidatke morate biti povezane z vinogradništvom (imate doma vinograd, poklicno delate v vinogradništvu ali vinarstvu ali pa ste someljejke), poznati morate osnove vinogradništva in kletarjenja, predvsem cvička, imeti morate sposobnost javnega nastopanja, tudi v tujem jeziku, predvsem pa morate imeti v srcu željo, da postanete del zgodbe o cvičku in njegovi družini. Pricakujemo, da si pridobite podporo v enem od društev vinogradnikov, ki je povezano v Zvezo društev vinogradnikov Dolenjske.

Prijavo s kratkim življenjepisom in osebnimi podatki, telefonsko številko, e-mail naslovom in novejšo fotografijo, pošljite pisno do 5. junija 2020 na naslov tajnika ZDVD: Jože Perme, Podroje 17a, 1275 Šmartno pri Litiji.

Pravila o izvolitvi in delovanju cvičkove princese >>>

Izbran bo tudi ambasador cvička, rok za prijavo je prav tako 5. junij. Predloge za ambasadorja cvička lahko posredujejo vinogradniška društva, organi zveze in odbor ambasadorjev cvička do roka razpisa.

Pravilnik o kandidiranju in imenovanju ambasadorja cvička >>>

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Podrobne informacije..

Sprejemam piskotke.

Vec o piskotkih