Iskanje

 

 Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. predsednik ZDVD 

 

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.  urednik spletne strani 

 

drugi kontakti>>>

 

  
 

 

 

 

cvicek3

 

 

"Božja kaplja troedina -
cviček -
vino imenitno,
suho in prijetno pitno,

kot ga dajejo črnina,
frankinja in kraljevina,

pivcu in pevcu se prileže,
jezik in srce razveže,

in četudi ni za maše,
zmeraj paše,

ker je naše, vino nežno,
živo, sveže."

Ambasador cvička -
Tone Pavček
v "Hvalnici cvičku"

 

 

 

 

 Zavarovalnica Triglav, d.d.

 

 

TPV logo

 

KGZ NOVO MESTO color 1

 

 MF PROJEKT logo crop

 

 

 

 

 

naslo01Dobrodošli na spletni strani Zveze društev
vinogradnikov Dolenjske (ZDVD)!

Naša zveza združuje vinogradniška društva iz območja Dolenjske in Posavja zaradi uresničevanja skupnih interesov na področju pridelave, negovanja in prometa dolenjskega posebneža cvička in ostalih vin s tega območja.

V ZDVD je včlanjenih 32 vinogradniških društev, skupaj preko 5000 vinogradnic in vinogradnikov.

NOVA VINSKA KRALJICA

v kraljica2014Slovenija ima od petka, 10. januarja 2014, novo vinsko kraljico. Prestižni naslov si je v konkurenci enajstih prijavljenih kandidatk, pridobila krajinska arhitektka Špela Štokelj iz Planine pri Ajdovščini. V Hotelu Radin v Radencih je 18. vinsko kraljico okronal Minister za kmetijstvo in okolje republike Slovenije, mag. Dejan Židan.

Pred kronanjem sta prisotne nagovorila Janez Erjavec, predsednik uprave Pomurskega sejma, ki je nosilec projekta Vinska kraljica Slovenije in Minister za kmetijstvo in okolje Republike Slovenije. Leto svojega kraljevanja slovenskemu vinskemu dvoru in vtise pri opravljanju pomembnega poslanstva je predstavila tudi 17. Vinska kraljica Slovenije Neža Pavlič, ki je kraljevala v letu 2013.

Po kronanju je prisegla svojemu poslanstvu in v prvem nagovoru javnosti obljubila, da bo s svojim delovanjem vinorodno Slovenijo naredila še bolj prepoznavno in cenjeno med vsemi, ki častijo vino, ter da si bo prizadevala, da bi vsi spoznali dobro plat vina in razumeli njegovo povezanost s slovenskim človekom. Kot krajinska arhitektka bo poudarjala lepoto in pomen slovenske vinorodne kulturne krajine. Špela Štokelj, 18. Vinska kraljica Slovenije, je že od malega povezana z družinsko tradicijo pridelave vina. Zato ne preseneča, da si je za svoje vino izbrala vino iz domačega posestva - avtohtono vipavsko sorto Pinela, letnik 2012 in 2013, katerega ji je na kronanju izročil njen oče Damjan.

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Podrobne informacije..

Sprejemam piskotke.

Vec o piskotkih