Iskanje

 

 Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. predsednik ZDVD 

 

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.  urednik spletne strani 

 

drugi kontakti>>>

 

  
 

 

 

 

cvicek3

 

 

"Božja kaplja troedina -
cviček -
vino imenitno,
suho in prijetno pitno,

kot ga dajejo črnina,
frankinja in kraljevina,

pivcu in pevcu se prileže,
jezik in srce razveže,

in četudi ni za maše,
zmeraj paše,

ker je naše, vino nežno,
živo, sveže."

Ambasador cvička -
Tone Pavček
v "Hvalnici cvičku"

 

 

 

 

 Zavarovalnica Triglav, d.d.

 

 

TPV logo

 

KGZ NOVO MESTO color 1

 

 MF PROJEKT logo crop

 

 

 

 

 

naslo01Dobrodošli na spletni strani Zveze društev
vinogradnikov Dolenjske (ZDVD)!

Naša zveza združuje vinogradniška društva iz območja Dolenjske in Posavja zaradi uresničevanja skupnih interesov na področju pridelave, negovanja in prometa dolenjskega posebneža cvička in ostalih vin s tega območja.

V ZDVD je včlanjenih 32 vinogradniških društev, skupaj preko 5000 vinogradnic in vinogradnikov.

Podelitev priznanj dolenjskim vinogradnikom, žal v okrnjeni obliki

Zaradi znanih dogodkov in omejitev, vodstvo Pomurskega sejma d.o.o., ki je organizator ocenjevanja vin - Vino Slovenije, ni organiziralo tradicionalne podelitve priznanj, kot smo bili vajeni in kot je bilo sprva načrtovano.

Po odločitvi vodstva Pomurskega sejma so osebno predali le najvišja priznanja prestižnega ocenjevanja vin, kot so Vinar leta, prvake posameznih kategorij, nagrado Stanka Čurina, prvakom vinsko-turističnih cest... Delegacija, v sestavi izvršni direktor Pomurskega sejma Boris Erjavec, direktorica komerciale Vesna Dajčman in vodja projekta VINO Slovenija Andrej Slogovič, je v četrtek 15. oktobra s tem namenom obiskala vinorodno deželo Posavje, oziroma okoliš Dolenjska. Priložnost so izkoristili za predajo priznanj in razgovore o nadalnjih aktivnostih. Obiskali so Kmečko zadrugo - klet Krško, Hišo vina Grabnar na Raki, Vinogradniški družini Štemberger v Šentjerneju in vinarstvo Zajc v Novem mestu. Ne pozabimo, v letošnjem letu smo Dolenjci zopet pridobili naziv Šampion v kategoriji cvička, prejela ga je klet Štemberger iz Šentjerneja.

Delegacijo je ob koncu dneva v vinogradniškem domu in novi društveni kleti VTD Čatež pod Zaplazom ter v svoji zidanici sprejel tudi predsednik ZDVD, Miran Jurak.

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Podrobne informacije..

Sprejemam piskotke.

Vec o piskotkih